Geen producten (0)

LANCERING VILA NOVA WIJN...

Hartelijk welkom op ons lanceringsfeest met aanwezigheid van de producent!

 

We maken er een feestje van, met hapjes en overvloedige mogelijkheden om goed te proeven in ons recent gebouwde degustatieruimte. Je trakteren je op deze opendeur sowieso op een volledig gratis fles, naar keuze wit of rood,  om de lancering van ons product te helpen promoten!


Van topconnectie tot topproduct...

Al enkele jaren in de pipeline en nu pakken we er eindelijk mee uit: onze eigen VILA NOVA wijn! Alles begon toen we in het prille begin van Vila Nova op een koude winteravond onverwacht bezoek kregen van Oscar Quevedo om het wijndomein van zijn ouders voor te stellen. De wijn was OK maar wij hadden ondertussen ook al een goed samenwerkingsverband uitgebouwd met Quinta Seara D’Ordens in de Douro. Ze hadden ook maar één wijn, verder lag de specialisatie volledig in het maken van porto’s. Nu, sinds die dag van het bezoek, al bijna 20 jaar geleden (!) is een fijne vriendschap ontstaan, komen we regelmatig eens samen om ook vinologisch van gedachten te wisselen en is het idee om ooit samen iets te ontwikkelen blijven borrelen. Sedert enkele jaren nemen Oscar (junior) en zijn zus Claudia de leiding van het wijnbedrijf en zij verfijnden steeds verder de kwaliteiten van hun aanbod aan wijnen en porto’s.

Afgelopen jaar zijn we de oude plannen echt gaan waar maken! Samen selecteerden we de druivenrassen, de ideale filtering en de gewenste blend van de wijnen die we zelf zouden gaan bottelen. Het was een intens proces waarbij we ook veel tijd namen voor eigen ontwerp van etiket, glaskeuze, afsluitwijze en natuurlijk een berg paperassen om de nodige erkenningen, certificaten en douaneverplichtingen ook rond te krijgen.

Achtergrond, meer info:

Traditioneel wordt de streek van de Douro in drie districten onderverdeeld: de Baixo Corgo, de Cima Corgo en de Douro Superior. De wijnmakerij bevindt zich nabij Sao Joao de Pesqueira en de wijngaarden (totaal 114 ha) bevinden zich op 6 locaties in Cima Corgo en Douro Superior. Wijngaarden zijn er duurder dan in Baixa Corgo en de kwaliteit is door de ideale klimatologische omstandigheden echt top! Oscar en zijn zus runnen het wijnbedrijf op een passionele en tegelijk erg bescheiden manier. Geen wijnbaronnen dus.

Zelf hebben wij nadrukkelijk de wens om biologische landbouw te ondersteunen. Ook in dit licht zijn zij voor ons de ideale partner: geleidelijk aan schakelen zij ook over naar biologische landbouw. Ze hebben reeds officieel gecertifieerde bio olijfolie en één bio porto. De wijn die we voor dit project samen bottelen zal in de toekomst de nodige certificaten als biowijn kunnen bekomen. Er zijn veel uitdagingen verbonden aan deze omschakeling maar op dit moment verloopt de productie reeds met maximaal respect voor de natuur.
Het gehele plaatje stemt ons erg tevreden: fijn geselecteerde wijnen die op een fijne manier geproduceerd werden, een support voor een familiebedrijf die ook zorgt voor een goeie lokale tewerkstelling en een fijne profilering van ons totale VILA NOVA project met een eigen wijnlijn.

Vooruitblik

We hebben - in principe reeds voor volgend jaar - een rode en witte reserva in petto. Deze wijnen liggen nu reeds te rijpen. Zij zullen onder de benamingen VILA NOVA Premium Reserva door het leven gaan. 

Quanta custa?

We hopen dat we u als wijnliefhebber met deze producten en het verhaal er achter ook erg kunnen bekoren.

Deze karakterwijnen van de DOURO horen in een prijsklasse van 10 - 15 euro maar kunnen we je aanbieden...

voor slechts 8,00 euro !!! 

Trouwens,  je zal deze wijnen bij ons ook steeds aan 5 + 1 gratis kunnen kopen en dat brengt de prijs dan op een straffe 6,66 euro.

 

Linken naar de TECHNISCHE FICHES met meer details:

 
 VILA NOVA WHITE         &        VILA NOVA RED