Geen producten (0)
 

QUEVEDO VINTAGE 2017

€ 53,00
Specificaties
Productcode 281
EAN code 281
Omschrijving

QUEVEDO VINTAGE 2017...

U bent misschien reeds vertrouwd met enkele soorten porto: ruby, tawny, LBV? Niet evident in Belgenland want de meest verkochte porto is en blijft hier de vaak middelmatige ruby van bekende massamerken (om Sandeman niet te vernoemen). De allerbeste port is echter de "VINTAGE".

- Elk jaar kunnen er vintages op de markt gebracht worden. De producent dient een staal van zijn beste port in bij het porto-instituut (Instuto do Vinho de Porto). Deze port wordt slechts erkend als een vintage als hij voldoet aan een hele reeks voorwaarden.

- Wegens de bijzonder strenge voorwaarden zijn er ook jaartallen waarin geen enkel merk er in slaagt een vintage op de markt te brengen. Quevedo slaagde er in 2017 dus wel in met deze QUEVEDO VINTAGE 2017. 

- Niet zozeer de productie maar wel de juiste selectie maakt het zeer moeilijk om een vintage te realiseren (een tawny is in bepaalde opzichten moeilijker want hij moet de juiste rijping op vat meekrijgen).

- In zijn eerste twee-drie jaar is een vintage fruitig en aantrekkelijk. Hij neigt naar een zeer geslaagde ruby of een jonge LBV. Daarna sluiten de aroma's zich tot hij zich terug opent, 20 jaar later!  Het is dan ook de minimumperiode om deze portwijn te laten rusten.

- Kapitaalkrachtige Britten en Amerikanen zijn tegenwoordig de grootste kopers van vintage-porto's. Een 30-, 40- of 50-jarige vintage van een uitzonderlijk goed jaar kan gemakkelijk enkele honderden euro kosten. Geen slechte investering dus¦ (al was het voor uw kleinkinderen)

 

Tasting notes

  

https://www.vivino.com/pt-quevedo-vintage-port/w/1579219?price_id=12469921&year=2017

Zeker checken, deze aanbeveling van Jancis Robinson met 18/20 voor deze port:
https://www.vintagewineandport.co.uk/products/Quevedo-Port--2017

 

Achtergrond: QUEVEDO

 

Traditioneel wordt de streek van de Douro in drie districten onderverdeeld: de Baixo Corgo, de Cima Corgo en de Douro Superior. Het wijnmakerij bevindt zich nabij Sao Jao de Pesqueira en de wijngaarden (totaal 114 ha) bevinden zich op 6 locaties in Cima corgo en Douro Superior. De wijngaarden zijn er duurder dan in Baixa Corgo en de kwaliteit is door de ideale klimatologische omstandigheden echt top!

Oscar en zijn zus  (de familie QUEVEDO en Oscar en zijn zus in het bijzonder) runnen het wijnbedrijf op een passionele en tegelijk erg bescheiden manier. Geen wijnbaronnen dus.

 
Meer:
 
Reacties

Ook interessant