Geen producten (0)
 

KOPKE LBV 2016

€ 23,00
Omschrijving

Algemeen woordje uitleg over LBV, Late Bottled Vintage


Late Bottled Vintage"is een speciale categorie: meer fruitige Porto van zeer goede kwaliteit, druiven van één oogst.  De wijn rijpt eerst op vat en wordt pas tussen het 4e en het 6e jaar op fles gezet. LBV is niet gefilterd en heeft een diepe, donkerrode kleur. Je kan die (zoals elke goede wijn) nog jaren bewaren in uw kelder. Deze port verkreeg zijn persoonlijkheid en zijn unieke karakter dankzij de combinatie van de beste druiven van de Quinta en een traditionele vinificatie met o.a langzame persing met de voeten in granieten “lagares”.
  
Achtergrond: KOPKE
Kopke is reeds opgericht in 1638, drie decennia voordat veel andere bekende porthuizen verschenen! Porto Kopke wordt algemeen erkend als het eerste Porthuis in de Port-wijngeschiedenis.. De meeste wijnen zijn verkrijgbaar in volle en halve flessen en hebben allen de onderscheidende handgeschilderde flessen. Een traditie in de havenregio.
Daarnaast is Kopke de wereldleider voor Colheita, ook bekend als "Single year tawny ports". Kopke heeft 25% van de wereldwijde handel in de Colheita port.?Om deze port te maken, worden de druiven geoogst van zeer oude wijnstokken (tot 100 jaar oud), waaronder kleine hoeveelheden zeer intens fruit van Kopke's beroemde Font Santa Wijngaard in de Quinta São Luiz met zijn vele prijswinnaars.
Colheita Ports worden in houten vaten opgeslagen tot ze volledig gerijpt zijn. Ze worden pas gebotteld als ze worden verkocht. De datum van bottelen staat ook achterop de fles. Na het bottelen is er geen verdere veroudering nodig. Colheitas zijn direct drinkbaar. Colheitas zijn lichter en verfijnder dan vintage porten, met heerlijke aroma's en smaken. 
De Kopke Colheita Ports werden recent opnieuw internationaal erkend voor hun uitstekende kwaliteit: The Wine Advocate heeft onlangs 97 punten toegekend aan de Kopke Colheita 1953, 94 punten aan Kopek Colheita 1975 en 92 punten aan Kopke Colheita 1984.

Verdere info: https://kopke1638.com/store/category/port-wines/

 

Reacties

Ook interessant