Geen producten (0)

VILA NOVA tinto/red DOURO DOC

€ 9,00
Omschrijving

VILA NOVA tinto/red DOURO DOC 2019

Actie  6 + 1 GRATIS 

Fier resultaat van samenwerkingsverband met onze vrienden, wijnmakers Oscar en Claudia Quevedo. Met dit project konden we onze bijna 20 jaar ervaring als specialist in Portugese wijn verzilveren.

Samen selecteerden we de druivenrassen, de ideale filtering en de gewenste blend van de wijnen die we zelf zouden gaan bottelen. Het was een intens proces waarbij we ook veel tijd namen voor eigen ontwerp van etiket, glaskeuze, afsluitwijze en natuurlijk ook een berg paperassen om de nodige erkenningen, certificaten en douaneverplichtingen ook rond te krijgen.

Van alle wijnstreken ter wereld, is de Douro toch één van de meest fascinerende. De enorme hoogteverschillen, de bodem met leisteen en graniet, het microklimaat en de eigen druivenrassen vormen een uniek terroir. Traditioneel wordt de streek van de Douro in drie districten onderverdeeld: de Baixo Corgo, de Cima Corgo en de Douro Superior. De wijnmakerij bevindt zich nabij Sao Jao de Pesqueira en de wijngaarden (totaal 114 ha) bevinden zich op 6 locaties in Cima corgo en Douro Superior. De wijngaarden zijn er duurder dan in Baixa Corgo en de kwaliteit is door de ideale klimatologische omstandigheden echt top! De druiven zijn er van onwaarschijnlijke kwaliteit! Dat proef je in de wijn, de basis van degelijke wijn start bij de kwaliteit van de druif!

De familie Quevedo en Oscar en zijn zus in het bijzonder runnen het wijnbedrijf op een passionele en tegelijk erg bescheiden manier. Geen wijnbaronnen dus.
Zelf hebben wij nadrukkelijk de wens om biologische landbouw te ondersteunen. Ook in dit licht zijn zij voor ons de ideale partner: geleidelijk aan schakelen zij ook over naar biologische landbouw. Ze hebben reeds officieel gecertifieerde bio olijfolie en één bio porto. De wijn die we voor dit project samen bottelen zal in de toekomst de nodige certificaten als biowijn kunnen bekomen, er zijn veel uitdagingen verbonden aan deze omschakeling maar op dit moment verloopt de productie reeds met maximaal respect voor de natuur.

Het gehele plaatje stemt ons erg tevreden: fijn geselecteerde wijnen die op een fijne manier geproduceerd werden, een support voor een familiebedrijf die ook zorgt voor een goeie lokale tewerkstelling en een fijne profilering van ons totale VILA NOVA project met een eigen wijnlijn.
We hopen dat we u als wijnliefhebber met deze producten en het verhaal er achter ook erg kunnen bekoren. Erg benieuwd naar uw reacties - welkom op onze website, per wijn onderaan de pagina.

 

Technische fiche VILA NOVA tinto/red DOURO DOC 2019:

 

Classificatie: DOC = Denominaçao de Origem Controlada   = appellation contrôlée
Wijnstreek DOURO, Portugal


Vinificatie:

De druiven werden met de hand geplukt, volledig ontpit en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Maceraties onder gecontroleerde temperatuur, 40% van het lot rijpte 6 maanden in vaten van Franse eik.

Blend van deze druiven:

  • Touriga Nacional (42%),
  • Touriga Franca (45%)
  • Tinta Roriz (13%)

Fysisch-chemische analyse:
Alcoholgehalte: 13% vol 
Total Ac. – 4,9(g/l)
pH – 3,66

Oenologische analyse:
Kleur: intens paarsrood
Aroma's: in de neus rood (aardbei) en zwart (bosbes-braambes-kers) fruit met zachte bloemige tonen.
In de mond een verrassend zacht Dourokarakter, zeer aangenaam in de afdronk met noties van chocolade, eik- vanille, tikkeltje leder en tabak. Droog, zachte tanine en met fijne zuurtegraad.

 
 
 VILA NOVA tinto/red DOURO DOC
Reacties