Vinificatie:
De druiven van de handmatige oogst worden gelost en direct ontsteeld en gekneusd. Met de toevoeging van geselecteerde gisten vindt de fermentatie plaats bij 26ºC, met dagelijkse deleties, en eindigt de maceratie na 20 dagen.
De wijn rijpt 12 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Na het bottelen rijpt hij 3 maanden in de kelder.
Druiven: Alicante Bouschet (60%) - Trincadeira (20%) - Touriga Nacional (20%)
Classificatie: DOC, Reserva, regio ALENTEJO
Oenologische analyse:
kleur: diep granaatrode wijn
Aroma van rijp zwart fruit, wat doet denken aan bramen en pruimen, versmolten met kruidige tonen, in de mond is het een brede, diepe wijn met mineraliteit en grote aromatische complexiteit, eindigend met een aangename en aanhoudende afdronk.
Fysisch-chemische analyse: alcoholgehalte: 15% vol
Rijpingscurve: .klaar voor directe consumptie maar kan je nog tot 5 tot 8 jaar laten evolueren. Serveren opj een temperatuur van 15ºC.
Aanbevolen partner van
Lekker bij wild, rood vlees en belegen of half gerijpte kazen.
© 2023 www.vilanova.be - Powered by Shoppagina.nl