Buitengewoon in deze prijsklasse!
Vinificatie:
Na het selecteren van de druiven uit de wijngaarden van onze medewerkers, gaat de oogst verder. In de kelder worden ze gelost en onmiddellijk ontsteeld en gekneusd, gevolgd door een lichte maceratie van de schil (ongeveer 8 uur) om alle aromatische verbindingen uit de schil te halen. Vervolgens worden de druiven geperst met bescherming tegen oxidatie waaruit de traanmost wordt gehaald die na statische klaring deels wordt gefermenteerd in Franse en Hongaarse eikenhouten vaten en deels in roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling.
Druiven: Antão Vaz – Verdelho - Viosinho
Classificatie: DOC, Reserva, regio ALENTEJO
Oenologische analyse:
kleur: gedefinieerde strokleur,
Fruitig aroma met tropische tonen die perzik en mango suggereren, omhuld met bloemige nuances, gestructureerd en elegant in een frisse en complexe set met een aanhoudende afdronk.
Fysisch-chemische analyse: alcoholgehalte: 13,5% vol
Rijpingscurve: .klaar voor directe consumptie maar kan je nog tot 2 tot 4 jaar laten evolueren. Serveren opj een temperatuur van 12ºC.
Aanbevolen partner van
Visgerechten uit de oven, wit vlees, kazen.
© 2023 www.vilanova.be - Powered by Shoppagina.nl