TALHA branco is wijn gerijpt in amforen, authentiek en erg bijzonder!
Er zijn twee regio's in de wereld die de kunst van het wijnmaken in amforen levend houden. De ene is Georgië in Oost-Europa en de andere is Alentejo in Portugal. Om precies te zijn, de subregio Vidigueira. Een plek met een zeer karakteristiek microklimaat waar de temperatuurverschillen zorgen voor een uitstekende rijping van de druiven en de leisteenbodems de wijnen hun beroemde mineraliteit geven.
De techniek van wijnmaken in amforen is eeuwenoud en is vrijwel onveranderd van generatie op generatie doorgegeven. Dit zijn bijzondere wijnen in een wereld waar de smaak van consumenten gewend is aan roestvrij staal en eikenhout. Amforawijnen zijn onderscheidende wijnen met aardse, minerale en rustieke aroma's. Het zijn authentieke, minimaal bewerkte wijnen die ons terug in de tijd voeren.
Zoals ze in Vidigueira zeggen, wordt talhawijn 'gemaakt, niet gefabriceerd', een uitdrukking die veel zegt over de productie van deze nichewijnen.
De classificatie is Alentjo DOC en specifiek vinho de talha, als specifieke natuurwijn.
Link naar info over over de productie en deze producent.
Classificatie: Alentejo DOC
en specifiek vinho de talha, als specifieke natuurwijn.
Bodem: leisteen
Druiven: Antão Vaz, Arinto, Perrum, Diagalves
Oenologische analyse:
kleur: donker geel
neus: appelsienschil, rozijntjes, rijp tropisch fruit
smaak: naast citrus opvallende en eigenzinnige minerale noties door de vinificatie en bewaring op klei/amforen
Alcoholgehalte: 13% vol
Rijpingscurve: om nu te drinken maar ook interessant om te laten rijpen op de fles, 5 tot 7 jaren mogelijk!
Aanbevolen partner van:
gezelschap van krachtige hapjes en stevige visgerechten. Probeer zeker ook met kazen!
Proef een prachtig voorbeeld van een Talha-wijn voor een meer dan redelijke prijs.
© 2025 www.vilanova.be - Powered by Shoppagina.nl