Geen producten (0)
 

QSO LBV 2014

€ 22,00
Specificaties
EAN code 246
Omschrijving

LBV of Late Bottled Vintage 2014...

"Late Bottled Vintage"is een speciale categorie: meer fruitige Porto van zeer goede kwaliteit, druiven van één oogst.  De wijn rijpt eerst op vat en wordt pas tussen het 4e en het 6e jaar op fles gezet. LBV is niet gefilterd en heeft een diepe, donkerrode kleur. Je kan die (zoals elke goede wijn) nog jaren bewaren in uw kelder. Deze port verkreeg zijn persoonlijkheid en zijn unieke karakter dankzij de combinatie van de beste druiven van de Quinta en een traditionele vinificatie met o.a langzame persing met de voeten in granieten “lagares”.

Classificatie: VQPRD – DOC   Productiezone: Peso da Régua
Oppervlakte wijngaard : 45ha  
Bodem: leisteen     Hoogte: 320 m

Druiven:  Touriga Francesa, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca
Vinificatie: 20 mnd in inox, vervolgens in grote houten vaten tot de botteling in het 4e jr.

Oenologische analyse: 
Kleur: zwartrood     Aroma: vanille, diep rijp fruit, donkere bosvruchten
Smaak: vol, intens en complex maar met elegante en verlengde afdronk

Fysisch-chemische analyse: 
Alcoholgehalte: 19,5% vol  Zuurtegraad: 4,72 gr/dm³     pH: 3,68

Rijpingscurve: gezien het volle karakter en de voorrijping op vat mag een positieve rijping op de fles gedurende enkele decennia na het bottelen verwacht worden. Ofwel nu jong en krachtig drinken, ofwel laten evolueren.
Speciaal aanbevolen bij blauwe kaas en rood vlees of op zich als degustief na de maaltijd   De ideale serveertemperatuur is 16°C.

 

 

Achtergrond: Quinta Seara d’Ordens

Op Quinta Seara d’Ordens wordt al sinds 1792 wijn gemaakt. De quinta ligt vlakbij Poiares in de Douro, Cima Corgo, op enkele kilometers afstand van Peso de Régua. Aan het einde van de 18de eeuw werd de quinta gekocht door de Leite familie. De eigenaar was zo verliefd op de quinta en het bijbehorende stuk land van 60 hectare, dat hij besloot flink te investeren door olijf- en amandelbomen te planten. Ook plantte hij een paar hectare met traditionele blauwe druivenrassen zoals de Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Touriga Franca.

In 1980 werd een nieuwe wijngaard van 15 hectare aangelegd, met dezelfde traditionele blauwe druivenrassen voor de rode wijn en rosé en de druivenrassen Malvasia Fina, Fernão Pires, Rabigato en Cerceal voor de witte wijn.

Door de eeuwen heen is Quinta Seara d’Ordens altijd van vader op zoon doorgeven en in 1988 waren het de drie broers António, Fernando en José Moreiro die de traditie mochten voortzetten. Zij besloten terrassen van 50 meter lang aan te leggen op de resterende 45 hectare aan grond en deze ook te beplanten met traditionele druivenrassen. De terrassen bleken een groot succes, omdat het erosie tegen gaat en het hemelwater veel beter verdeelt.

In 1992 brachten de broers hun eerste Quinta Seara d’Ordens wijn op de markt. Inmiddels maken ze, naast hun zeer succesvolle wijnen, ook een schitterende serie Ports die de voorbije 15 jaar talrijke keren internationaal in de prijzen vielen. Het bedrijf blijft ambachtelijk en kleinschalig en profileert zich steeds verder in het exclusieve topsegment.

Reacties

Ook interessant

€ 22,00
€ 25,00
€ 27,20